Svenska

The Baobab Home Historia och organisatoriska översikt

The Baobab Home grundades 2004 av det gifta paret Caito Mwandu och Terri Place. Hemmet ligger i Bagamoyo, Tanzania. The Baobab Home är också ett registrerat internationell NGO i Tanzania. Ett frivilligt förtroenderåd övervakar hemmets filosofiska, juridiska och finansiella mål och godkänner alla operativa förfaranden och stadgar. The Baobab Home har sitt säte i delstaten New Jersey, där det även är registrerat som en välgörenhetsorganisation. Dess 501(c)(3) federala skattefria status tilldelades i december 2005. Under 2008 fick Baobab en oväntad donation från givare i Kalifornien som möjliggjorde det för oss att köpa 10 tunnland, utanför Bagamoyo stad. Där använder vi förnybar biogas som energi för vår matlagning och solenergi för all elförbrukning.

Våra fem samhällsbaserade program

Även om namnet "The Baobab Home" ofta kopplas ihop med barnhemmet, som öppnade 2008, så innefattar organisationen Baobab Home mycket mer. Baobab arbetar med hundratals föräldralösa och utsatta barn, samt hiv -positiva vuxna och andra som lever i fattigdom i hela Bagamoyo. Under de åren har vi bemött det förändrade behovet av hiv/aids behandling genom att upprätta ett antal gemenskapsprogram för att bistå grundläggande behov så som: mat, skola och bostäder. Våra program är:

Baobab barnhemmet: The Baobab Home öppnade sina dörrar för föräldralösa och övergivna barn den 24 December 2008. Genom vårt mångsidiga arbete strävar vi efter att hålla ihop barnen med sina släktingar och målet är de ska kunna förenas med sina familjer om det är möjligt. Tyvärr finns det tillfällen då barn blir övergivna, eller så finns det ingen adoptiv intresserad familj som är villig att ta hand om ett föräldralöst barn även om de får hjälp. The Baobab Home är en plats där de är välkomna in i en familjemiljö med kärlek, balanserade måltider, utbildning, sjukvård och en tillvaro där barnen inte diskrimineras pga. sin hiv-status. Hittills har det varit tjugo barn som levt med oss på Baobab Home och tio av dessa barn har blivit adopterade eller återförenats med sina familjer. Ett barn dog i aids 2010. Vi har för närvarande tio barn som bor med oss.

Frukost Programmet: Sedan augusti 2005 har Baobab Home serverat över 200.000 varma frukostar till lokala studenter och HIV-patienter . Frukostprogrammet började vid de lokala skolorna där vi serverade uji (en enkel, högenergi frukost gjord av hirs, soja, jordnötter, majs och ris) till hundratals av de mest utsatta barnen (MVC) i Bagamoyo. Programmet gav oss också en möjlighet att hålla ett öga på barnen och leta efter tecken på problem i hemmet (viktminskning, skador, sjukdom, sliten eller stulen uniform, etc.) Under 2009 flyttade Frukost Programmet till den lokala hiv-, vård- och behandlingskliniken där vi serverar en frukost bestående av Uji till över 1000 HIV - positiva patienter varje månad. Genom att tillhandahålla en närings ”boost” för patienterna (varav några har vandrat flera mil för att nå kliniken), strävar vi efter att öka deras energi och mottaglighet för att höra vad läkarna har att säga. Med endast ett besök per månad, är det viktigt att dem fokusera på att lära sig om sina kroppar och hur dem tar hand om sig själva samt hur de förhindrar spridningen av hiv.

Stronger Together: För närvarande får omkring 160.000 barn behandling för HIV i Tanzania. Det verkliga antalet smittade barn är omkring det tredubbla. The Baobab Home anser att dessa barn har rättigheter som ignoreras och barnen lider därför kraftigt. Som svar på detta har vi en stödgrupp 2 gånger i veckan för HIV-positiva barn i Bagamoyo. Vi tränar dans, badar på stranden, bedriver konstverksamhet och håller gruppdiskussioner om stigma, död, föräldrar och andra frågor som barnen med hiv står inför. Vi rekryterar internationella volontärer för att hjälpa till att bedriva verksamheten och betala för näringsrika måltider och frukt som serveras vid varje möte.

Steven Tito Academy: Baobab har åtagit sig att se till att fattigdom inte håller barn borta från att få den utbildning de förtjänar. Steven Tito Academy (STA) är en Engelsk Mellan grundskolan finansieras av välgörenhet och ligger på vår 12 hektar stora gård. Vi håller klasserna små för att kunna ge barnen mycket individuell uppmärksamhet och för att hjälpa dem att uppnå livslångt lärande och ledande. STA har flera trädgårdar och strävar efter att hålla ett starkt fokus på miljöstudier och vetenskap.

 

Do you like this page?

The Baobab Home Nonprofit Overview and Reviews on GreatNonprofits

Review The Baobab Home on Great Nonprofits

The Baobab Home Nonprofit Overview and Reviews on GreatNonprofits

Sign in with Facebook, Twitter or email.